Sinds WERELDVERTELDAG 2020 trakteert
VerVe korte verhalen 
op haar YouTube kanaal.  
Klik HIER om te kijken of te abonneren. 
 

Activiteiten

 

Vertellingen voor gehandicapten
Al een paar jaar is VerVe regelmatig te gast bij de Stichting Severinus in Veldhoven. Gedurende het kalenderjaar bezoeken vertellers de cliënten met een verstandelijke beperking in verschillende woonhuizen om hen en hun verzorgers te laten genieten van verhalen en toepasselijke (kinder)liedjes.  

Verhalen voor het goede doel
Kent u Villa Pardoes? Het vakantiehuis in Kaatsheuvel naast de Efteling, bedoeld voor ernstig zieke kinderen en hun familie? Naar dit huis, dat gedraaid wordt door vrijwilligers, gaan leden van VerVe een aantal keer per jaar om de gasten te trakteren op leuke, gezellige, spannnende, ontroerende of ontspannende verhalen.

Thema openingen
Keer op keer geven vertellers van VerVe het startschot of het eindsignaal van thema's op basisscholen. Bijvoorbeeld op basisschool De Berckacker in Veldhoven, waar VerVe al enkele schooljaren meerdere keren per jaar present is. Daar is basisschool Sint Jan Baptist in Oerle bij gekomen, terwijl we scholen ook incidenteel blijven bezoeken, zoals De Wilderen in Waalre en De Disselboom in Wintelre, waar we alle leerlingen in de ban mochten brengen van onze verhalen. 
 
Lesbrief met afsluitend verhalenfeest 

Sinds het schooljaar 2012-2013 heeft VerVe een lesbrief voor basisscholen: Op zoek naar het mooiste verhaal. Dit project, waaraan alle groepen in het basisonderwijs kunnen deelnemen, resulteert uiteindelijk in een verhalenfeestje op school door diverse vertellers van VerVe. Tijdens zo'n feest wordt de keuze van de kinderen live aan hen verteld. We bevelen deze activiteit van harte aan, want de lesbrief blijft actueel en de feestjes zijn niet te versmaden. 

Vertelconcerten 
Desgewenst geeft VerVe vertelconcerten, waarbij liederen en verhalen elkaar versterken. Dat hebben we in het verleden herhaaldelijk gedaan in samenwerking met de gemengde zanggroep Hajim en met zanggroep Amice, beide uit Veldhoven. De vertelconcerten zijn zowel geschikt als openbare voorstelling als een besloten bijeenkomst, bijvoorbeeld voor woonzorgcentra. De laatste keer was er sprake van een kerstvertelconcert.

In het donker
In Veldhoven werd jaarlijks de ´Nacht van de nacht´ gevierd. Dat gebeurde telkens rondom de Vlasroot (een vijver) waar VerVe zeker tien jaar keer op rij toepasselijke verhalen heeft verteld. De laatste keer voerden drie vertellers veelvuldig het woord en deelden hun toepasselijke verhalen met het publiek.

Erotische verhalen
Op verzoek heeft VerVe zich gewaagd aan erotische verhalen. Wat heeft geleid tot een vertelprogramma van een uur, die we bijvoorbeeld hebben uitgevoerd in de kleine zaal van theater De Schalm in Veldhoven. De vijf vertellers blijven beschikbaar en schromen niet om het publiek weer eens rode oortjes te bezorgen. 

Voor vrijwilligers
Tot corona deed Amnesty International elk jaar trouw een beroep op VerVe om het jaarlijkse vrijwillligersontbijt in december te komen verrijken met een verhaal. Er was altijd wel een VerVe-verteller om aan deze vraag te voldoen, zodat de deelnemers aan het ontbijt thuis ook iets te vertellen hadden. 

Oefenavonden en werkdagen
Tussen alle optredens door, zoeken of schrijven en oefenen VerVe-vertellers hun verhalen. Want weet u dat er geen enkel verhaal namens de vertelclub in het openbaar wordt verteld, zonder dat het vooraf door enkele leden is gehoord en van opbouwende kritiek is voorzien? Bovendien volgen meerdere leden van VerVe lessen vertelkunst op de Podium Academie (voorheen de Academie voor Muziek, Woord en Dans) in Lier (B), waar we allemaal beter van worden. Zo garanderen we onze kwaliteit!