Sinds WERELDVERTELDAG 2020 trakteert
VerVe korte verhalen 
op haar YouTube kanaal.  
Klik HIER om te kijken of te abonneren. 
 

Els van Engelen Mechielsen

Bouwjaar: 1937

Els van Engelen Mechielsen, is een meisje uit de Schermerpolder. Mijn vader was landarbeider(eerste boerenknecht), mijn moeder een boerendochter. Ik ben dol op de polder en vind al die gewassen wel zo mooi. Er was ook veel grasland met koeien, maar dat was zo saai. Ik mocht naar de landbouwhuishoudschool in Alkmaar. Werkte in gezinnen, ging de verpleging in. Ben getrouwd met Harry en wij hebben twee zonen Peter en Ferdi. We zijn gezinshuisouders geweest voor de kinderbescherming .

Er werd een cursus verhalen vertellen gegeven en die heb ik gevolgd. Het was heel leuk met al die mensen die zich daar ook in wilden bekwamen. Daarna ben ik lid geworden van de vertelclub “VerVe” en heb ook regelmatig oefenavonden meegemaakt. Als kind werd ik door de juf voor de klas gehaald om versjes te zingen, of verhaaltjes te vertellen die ik van mijn moeder had geleerd. Ik was altijd op zoek naar korte verhalen, sprookjes, sagen en legendes. Boeken met verhalen voor kinderen vond ik leuk of Gouden boekjes. Maar om die verhalen met anderen te delen, door te gaan staan en je verhaal te vertelen, dat was er na mij lagere schooltijd niet van gekomen. Als mensen mij hun levens verhalen vertelden, luisterde ik altijd graag. Zo heb ik de prachtigste vertellingen gehoord, droevig of grappig.

De verhalen die ik op de oefenavonden van VerVe heb gedaan zijn b.v. Een hond van Vlaanderen, over Nello en de hond Patrasche. Het verhaal van Elsje, die even stoer als haar broers wilde zijn. Een sprookje van Grimm: “Het slimme Elsje “ ( en was die wel zo slim?) Het kerst verhaal van Dickens, met de vrek Scrooge. Schaap en Geit vertelde ik voor de scouting met Wereldverteldag.