Op WERELDVERTELDAG, maandag
20 maart
, trakteerde VerVe op
een kort, digitaal verhaal voor alle leeftijden. 
Klik HIER voor het filmpje.

Download hier het volledige programma

Gottfrid van Eck

Gottfrid van Eck is zijn leven lang al gefascineerd door de kracht van verhalen en muziek. Hij voltooide een academische studie theologie en werkte een aantal jaren als kerkelijk werker, maar in 1998 ging het roer radicaal om. Toen besloot hij zich helemaal toe te leggen op zijn twee grote liefdes en werd hij actief als professioneel verhalenverteller en muzikant.

Gottfrid is vooral verzot op Joodse verhalen uit Oost Europa die hij combineert met klezmer- en zigeunermuziek. In 1998 richtte hij om die reden ensemble Vilde Katshke – Jiddisch voor wilde eend – op, waarbij hij zowel vertelt als klarinet speelt.

Daarnaast specialiseerde Gottfrid zich in historische verhalen, sagen en legenden. Sinds 1999 is hij als verteller en verhaalschrijver betrokken bij Stadsavonturen. In hun opdracht heeft hij de zgn. storytrail - verhalenwandeling - ontwikkeld in de steden Utrecht, Amsterdam, Gouda, Haarlem en Den Haag. Daarin wekt hij op speelse, interactieve wijze de legendarische historie van een stad tot leven.

Gottfrid geeft af en toe workshops in verhalen vertellen, zowel voor beginners als gevorderden, maar is vooral actief als uitvoerend verteller. Sinds 2010 is hij bestuurslid van de Stichting Vertellen. Ten slotte publiceerde hij tussen 1998 en 2003 een drietal verhalenboeken.

Meer informatie over Gottfrid van Eck: www.wilde-eendproducties.nl.