Sinds WERELDVERTELDAG 2020 trakteert
VerVe korte verhalen 
op haar YouTube kanaal.  
Klik HIER om te kijken of te abonneren. 
 

Marc van de Laar

 

Naam: Marc van de Laar
Bouwjaar: 1969
Geboren en getogen: in Eindhoven
Verteller sinds: 2014
Verband met VerVe: lid

Repertoire:
Ik vertel het liefst verhalen uit de mythologie (Grieks of anderszins), griezelverhalen of sprookjes uit verschillende landen.

Achtergrondinformatie:
Al geruime tijd geef ik les op een basisschool en via die weg ben ik in aanraking gekomen met het vertellen van verhalen. Af en toe vertelde ik aan de kinderen een verhaal, meestal een Griekse mythe, en het verbaasde me hoe graag kinderen naar een spannend verhaal luisteren en dat ze zo’n verhaal zo lang kunnen herinneren. Door naar verhalen te luisteren, word je helemaal meegesleept en gaat het leven! Veel meer dan bij het voorlezen van een verhaal. Jammer dat ik van vroeger zo weinig verhalen heb mee gekregen!

Natuurlijk sloegen de griezelverhalen voor de spooktocht op een kamp ook erg in en vandaar dat ik de cursus meesterverteller ben gaan volgen bij Jos Walta. Via deze weg ben ik met Verve in contact gekomen en ben ik zijdelings betrokken gebleven.

Inmiddels ben ik lid van Verve, maar door drukke werkzaamheden en andere interesses en bezigheden, zoals het gezin, sport e.d. niet heel actief. Gelukkig geniet ik ook enorm van de verhalen die ik hoor van mijn medevertellers of van professionele verhalenvertellers, waarvan ik ook zo nu en dan workshops kan volgen.