Sinds WERELDVERTELDAG 2020 trakteert
VerVe korte verhalen 
op haar YouTube kanaal.  
Klik HIER om te kijken of te abonneren. 
 

Tineke Kanen

Naam: Tineke Kanen
Geboren: in 1946 in Eindhoven.
Verteller sinds: juni 2006 bij VerVe
Verband met VerVe: lid

Repertoire:
Verhalen die de emoties raken of tot denken aanzetten, zoals de filosofische fabels van Toon Tellegen.

Bijzonderheden:
Gebruik graag mooie woorden en omschrijvingen.
Enkele verhalen in dialect

Achtergrondinformatie
Officieel heet ik Clementine, maar mijn ouders noemden me (gelukkig !) voor alledag: Tineke. Ik ben een echt familiemens: mijn gezin; broers en zussen gaan vóór al het andere. Het genieten van verhalen, zowel verteld als voorgelezen, heb ik gegarandeerd van mijn moeder. Als die voorlas was de hele kinderschaar (en dat waren er nogal wat) muisstil. Mijn voorkeur gaat uit naar verhalen waarin karaktereigenschappen van jong en/of oud naar voren komen en naar verhalen over de meest eenvoudige dingen. Grappig dat dit vaak een combinatie is. Gevechten, oorlogen en goden trekken me minder.

Verder ben ik actief in een verpleeghuis.
Ik werk daar met dementerende ouderen en ga met hen aan het bakken of zingen, verzorg er themabijeenkomsten en gebruik daarbij allerlei attributen, verzorg er de planten en tussendoor vertel ik korte, herkenbare verhaaltjes.
 
Ik heb mijn draai bij VerVe wel gevonden – de sfeer – het openstaan voor elkaar – het geven van opbouwende kritiek en de vrijheid, werken er aan mee dat ik me echt verdiep in het zoeken naar en het uitwerken van verhalen die bij mij passen.
Lang leve VerVe!